Audience report گوگل آنالیتیکس، مهمترین نوع از سری تحلیلهایی است که توسط این ابزار ارائه میشود، با این حال ابزار آنالیتیکس 4 شکل از گزارش را به کاربرانش ارائه میدهد. در این مقاله قصد داریم بگوییم که هر نوع از تحلیلهای گوگل آنالیتیکس، دقیقا راجع به چه چیزی با ما صحبت میکنند.
نوع اول گزارشهایی که با آنها روبهرو میشوید، گزارشهای audience report هستند. Audience report، بیانگر هرچیزی است که دوست دارید راجع به مخاطب خود بدانید. از جمله این اطلاعات میتوان به سن مخاطب، جنسیت او، موقعیت مکانی مخاطب، علاقهمندیهای مخاطب، زبان مادری مخاطب و الگوی بازدید مخاطب از سایت اشاره کرد.
شکل بعدی گزارش، شکل acquisition است، این شکل از گزارش به شما اطلاع میدهد که چه درگاهی مخاطب را به سمت وبسایت شما سوق داده و نوع سوم گزارش آنالتیکس، behavior report است که با شما در مورد محتواهای وبسایتتان صحبت میکند. در واقع behavior report به شما میگوید که کدام محتوا مخاطب رو به سایتتان کشانده، مخاطب بعد از مطالعه کدام محتوا از سایتتان خارج شده و کدام محتواها پتانسیل بیشتری برای جذب مخاطب از خود نشان دادهاند.
به طور کلی گزارشها به منظور کمک به شما در امر بهینهتر کردن وبسایتتان در اختیارتان قرار میگیرند و شما میتوانید با پیروی از tipهای هر گزارش، عملکرد وبسایتتان را بهبود ببخشید. نظر به این که استراتژی شما بر اساس رفتار مخاطبتان شکل میگیرد، در ادامه توضیحات بیشتری پیرامون Audience report آنالتیکس در اختیارتان خواهیم گذاشت.
Audience report گوگل آنالیتیکس چگونه به بازار سود میرساند؟
Audience report گوگل آنالیتیکس به زبان ساده، بیانگر این است که چه چیزهایی روی تفکر مخاطب تاثیر میگذارند. خوش شانسی اهالی بازار در این بوده که تا به این جای کار، رشد دسترسیهای مخاطب هم گام با پیشرفت تکنولوژی صورت گرفته و بر همین اساس کاربری Audience report گوگل آنالیتیکس نیز بهبود پیدا کرده. بنابراین بازاریان میتوانند به سادگی، با مطالعه Audience report گوگل آنالیتیکس و تحلیل درست گزارشهای آن بهترین روش را برای ارائه خود به مشتری طراحی کنند.
چگونه به کمک Audience report گوگل آنالیتیکس مخاطب سازی کنیم؟
اولین گام این است که در صفحه Admin آنالتیکس مخاطب خود را برای گوگل تعریف کنید. برای این کار باید روی عبارت “audience definitions” کلیک کنید و سپس با کلیک روی دکمه “Audiences” افدام به ایجاد قسمت مرتبط با شناسایی مخاطب کنید. هنگام تعریف ویژگیهای مخاطب خود برای گوگل، باید بر اساس شناختی که پیشتر از مخاطب هدف خود به دست آوردهاید عمل کنید. برای مثال اگر فروشگاه داشته باشید، میتوانید مشخصات مخاطبانی که از صفحه تشکر از خرید بازدید میکنند را در اختیار گوگل قرار دهید.
البته که راه سادهتری نیز وجود دارد و آن به کارگیری ابزار smart list است. smart list، به صورت اتوماتیک اطلاعات مرتبط با مخاطب هدفتان را جمع آوری کرده و به گوگل ارائه میدهند. همچنین اگر یکی از کاربران سایتتان تمام خصوصیات یک کاربر نمونه را از خود بروز داده باشد، میتوانید آن کاربر را به عنوان کاربر الگو به گوگل معرفی کنید. گزارشهای Audience report گوگل آنالیتیکس بر اساس تعریف شما از رفتار مخاطب است که تنظیم و ارائه میشوند.
معیارهای Audience report گوگل آنالیتیکس در یک نگاه
تا به این جای کار گفتیم که برای بهینه سازی هرچه بهتر Audience report گوگل آنالیتیکس، باید مشخصات مخاطب هدف خود را در اختیار گوگل بگذارید. اینگونه نه فقط گزارشهای دقیقتری از سوی گوگل دریافت میکنید، بلکه کار تحلیل Audience report گوگل آنالیتیکس نیز برایتان سادهتر میشود. گام دیگری که میتوانید به جهت تسهیل تحلیل Audience report گوگل آنالیتیکس بردارید، یادگیری مفهوم معیارهای موجود در هر گزارش است. معیار اکتساب بیانگر این است که هر مخاطب، به خودی خود چند مخاطب را به سمت وبسایتتان سوق میدهد و به چه میزان روی وضعیت کسب و کار شما تاثیر میگذارد.
معیار رفتاری که در Audience report گوگل آنالیتیکس آورده میشود، مرتبط با جذابیت وبسایت شما برای مخاطب است. گوگل برای ارائه آمار مرتبط با این معیار از سیستمی به نام “نرخ پرش” استفاده میکند و بر اساس این سیستم، به شما میگوید که کدام مخاطب برایتان سودآوری داشته و کدام یک دیگر صرفا از این صفحه به آن صفحه پریده. معیار دیگری نیز به نام تبدیل وجود دارد که بیان کننده نرخ تبدیل مخاطب عادی به مشتری است.
حال ممکن است از خودتان بپرسید که معیارهای Audience report گوگل آنالیتیکس چه تفاوتی با اشکال مختلف گزارش دارند. قضیه این است که Audience report گوگل آنالیتیکس و معیارهایش دقیقتر از reportهای عمومی هستند و تحلیلشان راحتتر است.
چگونه به Audience report گوگل آنالیتیکس واکنش نشان دهیم؟
Audience report گوگل آنالیتیکس به شما میگوید که کدام کاربران مطابق با میل شما رفتار میکنند، خب حالا باید با این مخاطبان چکار کنیم؟ همه میدانیم که قرار است از این مخاطبان درآمدزایی کنید، اما چگونه؟ گام اول این است که هدفگذاری سایتتان را به شکلی انجام دهید که مخاطب وادار به خرید خدمات یا محصولاتتان شود، اما به غیر از این راه، راه حلهای دیگری نیز وجود دارد. برای مثال میتوانید به مخاطب هدف خود، به چشم هدف تبلیغاتی نگاه کنید.
در نظر گرفتن مخاطب به چشم هدف تبلیغاتی دو جنبه دارد. از یک سو، شما میتوانید پس از شناخت مخاطب هدفتان تبلیغات شخصی خود را به گونهای تنظیم کنید که بیشتر جلوی چشم مخاطب هدف قرار بگیرد، از سوی دیگر میتوانید مخاطب خود را به عنوان بازار هدف به سایر تبلیغ دهندگان معرفی کنید.
توجه داشته باشید که شرط موفقیت تجارت اینترنتی در دو چیز است. اول این که طراحی زیرساختی داشته باشد، نه این که یک شبه و با تزریق ناگهانی سرمایه پا گرفته باشد و دوم این که تک به تک اجزای زیرساخت نیز بتوانند برایتان درآمدزا باشند. شرکتی که هیچ طرحی برای درآمدزایی نداشته باشد، حتی اگر صاحبانی ثروتمند داشته باشد، باز هم شرکتی ورشکسته محسوب میشود. با توجه به این که بحث ما در این سری آموزشها پیرامون کسب و کارهای اینترنتی است و زیرساختهای این کسب و کارها نیز عموما آنلاین هستند، میتوان گوگل آنالیتیکس را به عنوان شاهرگ این کسب و کارها معرفی کرد و دلیل این نام گذاری قابلیتهای Audience report گوگل آنالیتیکس و سرویس نرمافزار و وبسایت آن است.