نقش رنگ در طراحی وبسایت یوزر فرندلی

نقش رنگ در طراحی وبسایت یوزر فرندلی

به کارگیری چند نکته ساده می‌تواند منجر به طراحی وبسایت یوزر فرندلی شود. با وجود ساده بودن قوانین طراحی وبسایت یوزر فرندلی ، اکثر وبسایت‌ها همچنان توانایی جذب مخاطب را ندارند. تعدد منابع موجود پیرامون چگونگی طراحی وبسایت یوزر فرندلی طراحان سایت را گیج می‌کند و بروز کوچک‌ترین اشتباهی حین طراحی سایت، می‌تواند مخاطب را به کل فراری دهد. آنچه که مخاطب را بعد اولین بازدید از سایت فراری می‌دهد اصطلاحا “زنبور” و به کم شدن بازدید سایت در اثر تعدد عوامل فراری دهنده “اثر لانه زنبور” می‌گوییم. یک وبسایت یوزر فرندلی، وبسایتی است که ظاهری زیبا داشته باشد، محتوایی منحصر به فرد به مخاطبانش ارائه دهد و در عین حال سرعت لود شدنش هم بالا باقی بماند.

طراحی وبسایت یوزر فرندلی اغلب چندان رنگارنگ نیست. محدود کردن رنگ‌ها هم هویت وبسایت را برای مخاطب روشن‌تر می‌کند و هم مانع از گیج شدن او می‌شود. یکی دیگر از راه‌های جذاب‌تر کردن سایت برای مخاطب، افزودن دکمه‌های باشتراک گذاری زیر پست‌هایتان است. اگر بخواهیم تمامی نکات مرتبط با طراحی وبسایت یوزر فرندلی را با شما در میان بگذاریم، باید چند مقاله مختلف درباره چگونگی طراحی وبسایت یوزر فرندلی ارائه دهیم و اتفاقا قصد داریم همین کار را هم بکنیم. در ادامه این مقاله ضمن توضیح بیشتر مفهوم طراحی وبسایت یوزر فرندلی، یک راهنمایی جامع در زمینه چگونگی رنگ بندی وبسایت به شما ارائه خواهیم داد.

معیارهای انتخاب رنگ در طراحی وبسایت یوزر فرندلی

معیارهای انتخاب رنگ در طراحی وبسایت یوزر فرندلی

 چه کسی تعیین می‌کند چه چیزی درست است و چه چیزی غلط؟ اصلا مسئول توسعه سایت دلش خواسته طرحی را در سایتش پیاده کند، حتی به غلط…

همه این صحبت‌های فلسفی را بگذارید کنار، طراحی وبسایت یوزر فرندلی قواعد خودش را دارد و این قواعد چکیده‌ای از دانش متخصصان فعال در زمینه‌‌های مختلف، از جمله روانشانسی و IT است. رنگ غالب (چیره) وبسایت یکی از مهم‌ترین خصوصیات یک وبسایت است. دنیای اینترنت از رنگ تشکیل شده. بنابراین،اگر کسی بتواند در موقعیت مناسب از رنگ درست استفاده کند، می‌تواند به اهداف خود نزدیک‌تر شود.

متاسفانه بسیاری از صاحبان وبسایت‌های اینترنتی، حین سفارش طراحی سایت، چندان توجهی به رنگ محصولی که تحویل می‌گیرند نمی‌کنند. طراحی وبسایت یوزر فرندلی همواره یکی از دغدغه‌های مهم کارفرمایان و ارائه دهندگان خدمات است، اما در این میان موضوع به خصوص “رنگ” به حاشیه رانده می‌شود. اگر هنوز رنگ سایتتان را انتخاب نکرده‌اید، بهتر است تحقیقات مفصلی پیرامون روانشناسی رنگ انجام دهید. اما اگر کار از کار گذشته و دیگر فرصتی برای عوض کردن رنگ باقی نمانده، در ادامه چند راه حل خدمتتان ارائه می‌کنیم تا با کمک آن‌ها، دستی به سر و گوش کارتان بکشید.

راه حل برای کنار آمدن با رنگ‌های کاملا ناجور

خب… واقعا دنبال راه حل هستید؟ چرا وقتی می‌دانید رنگ وبسایتتان خیلی ناجور است اقدامی برای تغییر آن نمی‌کنید؟ طراح وبسایت، موظف است که وبسایت را بر حسب سلیقه شما طراحی کند. حال به فرض طراحتان یک لوگوی نارنجی تابلو را کاشته وسط header وبسایتتان، خب حالا باید چه کار کنید؟ باید تشکر کنید و وبسایت را تحویل بگیرید؟ نه به هیچ وجه.

 شما باید راهکار مورد نظرتان برای اصلاح وبسایت را به طراح ارائه دهید تا شکل وبسایت بر اساس نظر شما تغییر کند. توجه داشته باشید که از دسترس خارج شدن سایت، حتی برای بهبود عملکرد، از میزان یوزرفرندلی بودن آن کم می‌کند. بنابراین اگر فکر می‌کنید در صورتی که شخصا کار اصلاح رنگ را انجام دهید، ممکن است خللی در عملکرد سایتتان ایجاد شود، کلا بی‌خیال این کار شوید و کار را بسپارید به کاردان. مهمترین نکته حین طراحی وبسایت یوزر فرندلی، این است که با طراح رودربایستی نداشته باشید.

کنار آمدن با رنگ‌های نه چندان مناسب

منظور از رنگ نه چندان مناسب، رنگی است که اگرچه بر اساس قواعد روانشناسی رنگ انتخاب نشده، اما توی ذوق نمی‌زند. در این شرایط باید در طراحی محتوای وبسایتتان از رنگ‎های مهندسی شده استفاده کنید. البته که نیاز است برای یوزرفرندلی‎‌تر شدن وبسایتتان، رنگ زمینه را نیز در اسرع وقت تغییر دهید، اما در مراحل ابتدایی همین که رنگ‌ها با هم جور باشند و حداکثر تاثیر را روی مخاطب بگذارند کفایت می‌کند.

از کجا متوجه سازگاری رنگ وبسایت با اصول روانشناسی شویم؟

سازگاری رنگ وبسایت با اصول روانشناسی

اولین راه این است که رنگ‌های متفاوت را تست کنید. انتخاب رنگ متن و دکمه‌ها سایت پیش از بررسی تحلیل‌های آنالتیکس بسیار سخت. راه حلش این است که چند رنگ را کاندید کنید و در نهایت از میان کاندیدهایتان یکی را به عنوان رنگ اصلی برگزینید. احتمالا طراح وبسایت شما نیز به شما گوشزد کرده که بهترین انتخاب برای رنگ پس زمینه حین طراحی وبسایت یوزر فرندلی، یا رنگ سیاه و یا سفید. این قضیه تا حدودی درست است، اما بهتر است رنگ‌های دیگر را نیز بررسی کنید. برای مثال رنگ پس زمینه وبسایت آموزشی سفارت آلمان در کشور هند، صورتی کم رنگ است. مهم این است که رنگ انتخاب شده چشم را اذیت نکند.

مهم‌ترین انتخاب رنگ در طراحی وبسایت یوزر فرندلی

پیشتز گفتیم که طراحان به صورت پیش فرض، معیارهای طراحی وبسایت یوزر فرندلی را در بطن وبسایتتان پیاده می‌کنند. با این حال مهم است که خودتان شخصا رنگ وبسایت را انتخاب کنید. اجازه ندهید که طراحان نظرشان درباره رنگ را به شما دیکته کنند. رنگ، یکی از معیارهای تاثیرگذار روی مخاطب هدف است، نه صرفا معیاری که مخاطب عام نگاهش کند و خوشش بیاید.

در واقع زیبایی شناسی رنگ تمام آن چه باید به آن اهمیت بدهید نیست، مهم قدرت نفوذ رنگ در ذهن مخاطب است. بنابراین، شما باید خودتان را به شدت درگیر انتخاب رنگ مناسب برای لندینگ پیج‌ها کنید.

نزدیک به هزار کلمه با هم صحبت کردیم، تا نکاتی که درباره رنگ وبسایت وجود دارد را با شما در میان بگذاریم. به فرض این مقاله را خوانده‌اید و قرار است بروید سراغ انتخاب رنگ… فراموش نکنید که سفید، خودش رنگ است و باید هرجا که می‌گنجد پایش را وسط بکشید. از سفید گذاشتن قسمت‌های مختلف وبسایت نترسید. رنگ سفید به مخاطب آرامش و اطمینان می‌دهد، این در حالی است که هم زدن رنگ‌ها با یکدیگر مخاطب را از نظر روانی خسته می‌کند. در نهایت لازم است بار دیگر یادآوری کنم که رنگ‌های طرح‌های گرافیکی مختلف وبسایت باید با یکدیگر و همچنین با محیط وبسایت سازگاری داشته باشند.

مطلب پیشنهادی :

چه ارتباطی بین یک سایت موفق و روانشناسی رنگ وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × = 70