آنچه که تاکنون به شما ارائه دادیم، راهنمایی بود برای تعیین استراتژی تولید محتوا بر اساس رفتار شناسی مخاطب و گوگل. محتوای شما هویت شما است، به راستی اگر قصد ارائه خود به مخاطب را داشته باشید، چه چیزی به غیر از محتوا هویت شما را تعریف میکند؟ شاید هدفتان از تولید محتوا، استفاده از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس یا گوگل وبمستر باشد، با این حال حتی این ابزارها هم تحلیلهای خود را بر اساس محتوایی که تولید میکنید به شما ارائه میدهند.
از سوی دیگر، محتوایی که قصد تولید آن را دارید، باید بر اساس شناخت شما از رفتار مخاطب ساخته شود، تا در نهایت بتوانید به کمک آن کسب و کار خود را مطرح کنید. دست آخر، برای به نمایش گذاشتن هرچه بهتر محتوای وبسایت یا شبکههای اجتماعی خود، نیازمند شناخت رفتار گوگل هستید. تا به این جای کار باید ضرورت رفتار شناسی مخاطب و گوگل، برایتان مشخص شده باشد. حال اگر کورکورانه دست به تولید انبوه محتوا بزنید، باز هم راه به جایی نخواهید برد. تولید محتوای کورکورانه، چیزی به جز ضرر برایتان به دنبال نخواهد داشت، بنابراین لازم است فکری اساسی به حال تعیین استراتژی تولید محتوا بکنید.
در قسمت قبلی به صورت مفصل درباره چگونگی تعیین استراتژی تولید محتوا صحبت کردهایم، با این حال اگر بخواهیم تمام آن چه که پیشتر گفته شده را در چند جمله توضیح دهیم، میتوانیم اینطور بیان کنیم شما باید پس از شناخت اهداف مالی و آنالیز رفتاری مخاطب، اقدام به ایدهپردازی میکنید تا در نهایت بر اساس ایدههایتان مخاطب را مجاب به استفاده از خدماتتان کنید.
در قسمتهای بعدی محتوای نوشته شده پیرامون “بهبود رتبه سایت در گوگل (تعیین استراتژی تولید محتوا بر اساس رفتار شناسی مخاطب و گوگل)” روش دنباله روی از مخاطب را به عنوان کارآمدترین مسیر برای درک احساسات مخاطب، خدمتتان معرفی کردیم. بر اساس نظریات ارائه شده توسط ابداع کنندگان این روش، بهترین راه برای درک تجربه مخاطب از گشت و گذار در سایت، این است که خودتان رو جای مخاطب فرض کنید.
پیشبینی رفتار مخاطب و تعیین استراتژی تولید محتوا
تا به این جای کار گفتیم که برای بهبود رتبه سایت در گوگل، باید بتوانید رفتار مخاطب را پیشبینی کنید تا بدین صورت بتوانید در زمینه تعیین استراتژی تولید محتوا موفق عمل کنید. نتیجه این پیشبینی که تولید محتوا بر اساس آن صورت میگیرد، متاثر از رفتار گوگل و رفتار مخاطب است. برای نزدیک کردن هرچه بیشتر نتیجه پیشبینی، به آن چه در واقع اتفاق میافتد، باید روی تعاملی که بین موتور جستجو و مخاطبتان شکل میگیرد مسلط شوید.
پس از تسلط روی رفتار گوگل، لازم است با کمک منابعی که تاکنون به شما معرفی کردیم، مانند گوگل وبمستر یا پلاگینهای درج باکس گفتگو، به اطلاعات مختلف موجود پیرامون مخاطب خود از جمله شغل، سن، سطح تحصیلات، جنسیت، فعالیتهای مخاطب در شبکههای اجتماعی، وبسایتهایی مختلفی که مخاطب به آنها سر زده و عکسالعملی که به هر محتوا نشون داده دسترسی داشته باشید.
آخرین گام برای تعیین استراتژی تولید محتوا
در نهایت، به منظور تعیین استراتژی تولید محتوا، باید اطلاعاتی را که به دست آوردهاید در کنار یک دیگر بچینید تا به تصویری کلی از مخاطب خود برسید. بعد از رسیدن به شمایل کلی مخاطبتان، باید رفتار او را مدل سازی کنید تا دریابید که مخاطبتان به چه شکل خواستههای خود را با موتور جستجو در میان میگذارد. از طرفی برای شناخت شکل رفتار موتور جستجو، باید درک میکردیم که موتورهای جستجو بر چه اساس واکنش نشان میدهند.
حالا شما کل این معادله را در اختیار دارید، هم میدانید که مخاطبتان به چه شکلی رفتار میکند و هم میدانید موتور جستجو چگونه به او پاسخ میدهد. با در اختیار داشتن این دو متغیر اساسی حین تعیین استراتژی تولید محتوا، باید آنها را با یک دیگر جمع کنید تا به پاسخ برسید. پاسخ نهایی، باید آینه تمام نمای ویژگیهای شما باشد.
چگونه بر اساس استراتژی تولید محتوا قدم برداریم؟
گمان نبرید که پس از تعیین استراتژی تولید محتوا ماموریت خود را به اتمام رساندهاید، اتفاقا در این مرحله از کار، چالش اصلی شما آغاز میشود. شما باید بر اساس استراتژی تولید محتوا تعیین شده گام بردارید. همانطور که در قسمت اول مقاله نوشته شده پیرامون گفته شد، تعیین استراتژی تولید محتوا به دو شکل انجام میگیرد. در حالت اول شما پس از تخمین بودجه اقدام به تعیین استراتژی تولید محتوا میکنید و در حالت دوم پس از چینش استراتژی تولید محتوا، سراغ تامین بودجه مورد نیازتان میروید.
هر دوی این حالتها دارای یک وجه مشترک هستند و بر اساس این وجه مشترک، شما باید برای پیشبرد برنامههایتان پول خرج کنید. نکته دومی که باید به آن توجه نشان دهید، بحث مدیریت منابع انسانی است. منابع انسانی شما، باید خیالتان را از بابت منظم و قاعدهمند بودن جز به جز کسب و کارتان راحت کنند. پس فراموش نکنید که کارمندان شما، از جمله کلیدیترین بخشهای استراتژی تولید محتوا و از آن مهمتر، استراتژی ایجاد کسب و کار هستند.
حالا شاید از خودتان بپرسید که چطور میتوان افراد خبره را برای همکاری جذب کرد؟ برای این کار باید پس از فراخوان جذب، با تک تک افرادی که کاندید میکنید مثل مشتریهایتان برخورد کنید، به وقت و شخصیت آنها احترام بگذارید و البته اطلاعات تماستان را به طور کامل در دسترس کاندیدها قرار دهید.
در صورت تمایل به استخدام نیرو و انتشار آگهی استخدام، با رزومههایی برخورد خواهید کرد که شاید صاحب آنها از تمام ویژگیهایی مورد نیازتان برخوردار نباشد، اما در عین حال خصوصیات نادری داشته باشد که احتمالا به کارتان خواهند آمد. در این شرایط به فکر پرورش نیروی کار مستعد باشید. برای پرورش نیروی کار، باید تمامی خصوصیات شخصیتی و مهارتهای کاری که برای پیشبرد استراتژی خود نیازمندشان هستید را مشخص کنید و اگر فردی چند خصوصیت و یا چند مهارت جزئی را کم داشت، او را بورسیه کنید.
فرآیند بورسیه کردن به این شکل است که در ابتدای امر هزینه آموزش نیروهای کار خود را شخصا پرداخت میکنید و پس از شروع همکاری، به صورت دورهای مبلغی را به عنوان حق آموزش کارمند از حقوق او کسر میکنید. طبیعتا لازمه انجام این کار توافق طرفین است.