طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا

طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا

طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا از شاه کلیدهای رقابت سرویس‌های آنلاین، بر سر بهود رتبه سایت در گوگل است. بعد از این که داده‌های مختلف را جمع‌آوری کردید، وقت ترسیم نمودار استراتژی تولید محتوا می‌رسد که قبلا درموردش صحبت کردیم. یک بار دیگه یادآوری می‌کنم که هدف از تهیه نمودار، این است که بتوانید به کمک نمودار تهیه شده برنامه‌ای مخاطب محور برای توسعه وبسایتتان طراحی کنید. شما باید آمار و ارقامی که از آنالیتیکس دریافت کرده‌اید را در کنار نتیجه تعامل با مخاطبتان قرار دهید، تا با برآیند گرفتن از این داده‌ها دریابید که گشت و گذار در سایتتان چه تجربه‌ای را برای مخاطبتان رقم زده. سعی نکنید کارتان رو خیلی پیچیده از آب دربیاورید، اتفاقا همه چیز باید سر راست و واضح باشد.

در نهایت باید نمودار تهیه شده رو به صورت پوستر دربیاورید و پوستر مذکور را بچسبانید جایی که جلوی چشمتان باشد. شاید چینش اطلاعات حین طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا کمی پیچیده به نظر برسد، به همین دلیل ادامه این مطلب را به آموزش چگونگی چینش اطلاعات اختصاص داده‌ایم.

تفاوت نمودار استراتژی تولید محتوا با شرح استراتژی تولید محتوا

پیش از این که دست به قلم شوید و بروید سراغ طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا، لازم است تمامی مراحلی که تاکنون درباره آن‌ها صحبت کرده‌ایم را پشت سر گذاشته باشید. اگرچه خواندن این مقاله بیشتر به درد افرادی می‌خورد که تمام مراحل قبلی را پشت سر گذاشته‌اند، با این حال افرادی که هنوز اول راه‌ هستند نیز می‌توانند از مطالعه این مقاله سود ببرند. اگر هیچ کدام از مراحل قبلی را طی نکرده‌اید، مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند نسبت به اطلاعات کلیدی مورد نیازتان در هرکدام از مراحل قبل دید بهتری پیدا کنید.

استراتژی تولید محتوای هر کسب و کار گزارشی چندین صفحه‌ای از شرح تمام فاکتورهای تاثیرگذار بر شکل محتوای شما است. تک تک نکات موجود در این گزارش حائز اهمیت هستند و لازم است در طول بازه‌ اجرایی استراتژی در بافت تک تک محتواهایی که تولید می‌کنید دیده شوند. اما همانطور که گفته شد، این نکات بسیار پرتعدادند و در مواردی تجمیع و به خاطر سپاری آن‌ها غیر ممکن می‌شود. این جا است که بحث طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا شکل می‌گیرد.

طرز چینش اطلاعات در نمودار استراتژی تولید محتوا

اصلی‌ترین چالش در طراحی نمودار استراتژی تولید محتوا، خلاصه سازی اطلاعات کلیدی است. به منظور باید در بدو امر، ویژگی‌های هویتی تمام اشکال محتوای خود را مشخص کرده و در گوشه صفحه نمودار استراتژی تولید محتوا یادداشت کند. حالا شاید از خودتان بپرسید که ویژگی‌های هویتی محتوا شامل چه اطلاعاتی است…

ویژگی‌های هویتی محتوای یک مجموعه، خصوصیاتی هستند که فارغ از نوع محتوا، در تمامی اشکال محتواهای تولیدی یک شرکت دیده می‌شوند. این خصوصیات شامل شکل پوستر معرف، رنگ‌های به کار رفته در بافت محتوا، محوریت موضوعی محتوا و سایر خصوصیاتی هستند که هر مجموعه قصد دارد در تمامی محتوایش به چشم بخورد. این اطلاعات به صورت موردی و در کنار صفحه نمودار استراتژی تولید محتوا نوشته می‌شوند.

حالا باید دایره‌ای در بالا و یا گوشه صفحه رسم کنید و در داخل دایره، کلمه “محتوا” را یادداشت کنید. توجه داشته باشید که محل رسم دایره، در حقیقت نقطه‌ای است که نمودار استراتژی تولید محتوا شما از آن جا شروع به حرکت می‌کند. بر اساس شرح استراتژی تولید محتوا، محتوایی که تولید می‌کنید چندین مخاطب هدف دارد. در گام دوم باید نام دسته مربوط به هرکدام از مخاطبان هدف خود را در دایره‌هایی جداگانه بکشید و دایره “محتوا” را با خط به دایره مخاطبان هدف خود متصل کنید.

طرز چینش اطلاعات در نمودار استراتژی تولید محتوا

شما باید شکل محتوایی که هر دسته از مخاطبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد مشخص کنید، آن‌ها را در دوایری جداگانه یادداشت کنید و دایره هر دسته را با خط به محتواهای مورد نیاز برای تحت تاثیر قرار دادن دسته مورد نظر وصل کنید. این مرحله از کار رسم نمودار استراتژی تولید محتوا کمی پیچیده است. شما باید هدفتان از تحت تاثیر قرار دادن هر دسته از مخاطبان را خلاصه کنید و آن‌ها را به صورت موردی روبه‌روی نقطه شروع نمودار و در سمت دیگر کاغذ یادداشت کنید. توجه داشته باشد که هدف تعامل با هر گروه از مخاطبان باید درست روبه‌روی نام دسته آن‌ها و در سمت دیگر کاغذ نوشته شود.

حالا فاصله‌ای خالی در میان انواع محتوا و هدف از تولید آن‌ها وجود دارد، بنابراین باید این فاصله را با یادداشت روش‌های تولید هر محتوا پر کنید. توجه داشته باشید که این روش‌ها دیگر شامل ویژگی‌های هویتی محتوای یک مجموعه نیستند، بنابراین لازم نیست حرفی از موضوع محتوا و اطلاعاتی از این قبیل به همراه بیاورید.

نمودار شما تکمیل شده، به همین سادگی. حالا باید نمودار را بچسبانید جایی که جلوی چشم تولید کنندگان محتوا باشد. هر کدام از تولید کنندگان محتوا در مجموعه شما باید نسخه‌ای از این نمودار را در گوشی خود ذخیره داشته باشند و تمام آن چه به منظور تولید محتوا انجام می‌گیرد، باید در چهارچوب همین نمودار استراتژی تولید محتوا رسم شده باشد. این نمودار مانند چکیده‌ای از یک دایره‌المعارف می‌ماند. توجه داشته باشید که تا پیش از شرح دقیق استراتژی تولید محتوا، نمی‌توانید نموداری پربازده رسم کنید. نمودار شما خلاصه‌ای از شرح دقیق استراتژی تولید محتوا است، حال فرض کنید که هیچ شرح دقیقی برای استراتژی تولید محتوا در اختیار نداشته باشید، پس چه چیزی را خلاصه خواهید کرد؟

افزایش بازدهی نمودار استراتژی تولید محتوا

افزایش بازدهی نمودار استراتژی تولید محتوا

بازدهی نمودار استراتژی تولید محتوا در صورتی افزایش پیدا می‌کنید که با تیم انبوهی از تولید کنندگان محتوا همکاری داشته باشید و البته شرح دقیقی از استراتژی نیز در دستانتان باشد. در این شرایط می‌توانید نمودار را تقسیم کنید. برای مثال اگر آقای x در تیم تولید محتوای شما وظیفه تحت تاثیر قرار دادن مشتری و خانم y وظیفه ارتباط با کارفرما را بر عهده دارد، آن قسمت از نمودار که مرتبط با دسته کارفرما است را جدا کرده و تحویل خانم y دهید و دسته مرتبط با مشتری را نیز در اختیار آقای x بگذارید. در این شرایط می‌توانید اطلاعات بیشتری در هرکدام از نمودارها بگنجانید و در حقیقت اطلاعات ذکر شده در هر نمودار تخصصی‌تر کنید. در این صورت کار تولید محتوا دقیق‌تر انجام می‌گیرد و بازدهی نمودار افزایش پیدا می‌کند.

مطالب پیشنهادی :

استراتژی تولید محتوا بر اساس رفتار شناسی مخاطب و گوگل (جمع‌بندی)

اهمیت و چیستی استراتژی تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × 1 =