استراتژی تولید محتوا ، به شما کمک میکند که پیشبینی کنید و بر اساس پیشبینیهایتان برنامهریزی کنید، برنامهریزی برای جذب مخاطب بیشتر و البته حفظ میزان جذابیت محتواهایی که قرار است در آینده تولید کنید. داشتن برنامه و استراتژی جامع کار، به تیم تولید محتوای سایت کمک میکند که با ارزیابی شرایط مختلف، بتوانند محتویاتی تولید کنند که ضمن داشتن جذابیت کلی، جذابیت مقطعی هم داشته باشد… نرمافزارهایی مثل rapidminer کار تعیین استراتژی تولید محتوا، پیشبینی و برنامهریزی برای سایت را به جای شما برعهده میگیرند، اما برای استفاده از نرمافزارهای اینچنینی، باید مبلغی معادل 5000 دلار به شرکت سازنده نرمافزار پرداخت کنید.
بگذارید با یک مثال، دیدگاهی که باید پیرامون کار پیشبینی و برنامهریزی داشته باشید را برایتان روشن کنم. فرض کنید کارمند شرکتی فعال در زمینه توسعه نرمافزارهای آنلاین هستید و قصد دارید نرمافزارتان را بهینه سازی کنید، در این شرایط باید بسنجید کاربر از چه اطلاعاتی استفاده کرده و با کدام دسته از اطلاعات ارائه شده در نرمافزار ارتباط برقرار نکرده. سپس باید طبق برنامه، توسعه بخشهایی که کاربر با آنها ارتباط برقرار نمیکند رو کنار بگذارید و یا بخشهای مذکور را بازسازی کنید. استراتژی تولید محتوا، به شما میفهماند که تولید محتوای مداوم قرار است شما را به کجا برساند.
نگاه لازم برای چینش استراتژی تولید محتوا و برنامهریزی
داشتن دو نوع دیدگاه لازمه چینش صحیح استراتژی تولید محتوا است، دیدگاه کوتاه مدت و بلند مدت. دیدگاه کوتاه مدت را دیدگاه پروژهای نیز مینامند، بر اساس این دیدگاه باید اهدافی را به صورت کوتاه مدت و مرحلهای به مرحله برای روند رشد وبسایتمان تعریف کنیم. آن چه که هم حین هدف گذاری بلند مدت و هم پرداختن به اهداف بلند مدت باید در نظر گرفته شود، در نظر گرفتن پرسونای مخاطب، تحکیم هویت برند و تامین نیازهای مخاطب است.
بودجهبندی حین چینش استراتژی تولید محتوا
لازمه موفقیت بر اساس استراتژی تولید محتوا این است که شما بتوانید ابزارهای لازم برای اجرای استراتژی تعیین شده را گرد هم بیاورید، یکی از مهمترین این ابزارها بودجه مالی است. دو حالت دارد، یا باید استراتژی تولید محتوا وبسایت خود را بر اساس بودجهای که در اختیار دارید تعیین کنید و یا پس از تعیین استراتژی، به فکر تامین منابع مالی باشید. به عنوان صاحب یک وبسایت و از دیدگاهی وسیعتر، صاحب یک وبسایت، باید به بحث تولید محتوا به عنوان سرمایه گذاری نگاه کنید. نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که این سرمایهگذاری چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت باید سود آور باشد.
محتوایی که تولید میکنید، هرچقدر هم که قوی باشد، بدون استراتژی قابلیت سود دهی نخواهد داشت.
استراتژی تعیین شده برای تولید محتوا، باید در دانش شما از رفتار مخاطب ریشه داشته باشد. در ادامه این مقاله قرار است راهکاری کلی برای تعیین استراتژی محتوا خدمتتان ارائه کنیم، توجه داشته باشید که محتویات این راهکار بر اساس مطالب ارائه شده در قسمتهای قبلی تنظیم شده است و به مانند مکملی برای قسمتهای بعدی محتوای تنظیم شده در زمینه “بهبود رتبه سایت در گوگل (رفتارشناسی مخاطب)” خواهد بود که مطالعه آنها نیز برای چینش هوشمندانه استراتژی تولید محتوا ضروری است.
راهکاری کلی برای چیستی استراتژی تولید محتوا
دو گام نخست برای تعیین استراتژی تولید محتوا شناخت هدف و آنالیز رفتاری مخاطب است، پیش تر درباره این دو موضوع صحبت کردهایم و در ادامه قرار است بیشتر هم درباره این موضوعات با یکدیگر صحبت کنیم. در گام سوم باید نتایج ارائه شده توسط ابزارهای مرتبط با سئو را مطالعه کنید تا در نهایت به عنوان گام چهارم باید به کمک ابزار buzzsumo، فاصله بین گفتار و عملکرد مشتری خود را شناسایی کنید. ابزار buzzsumo با بررسی محتواهای ارائه شده توسط رقیبان شما در سراسر جهان، شکل واکنش مخاطبان نسبت به اشکال مختلف محتوا را به شما نمایش میدهد تا بدین سان دستتان برای ایده پردازی در مسیر درست بازتر شود.
محتویات وبسایت شما، باید کاملا بر اساس تقویم کاری شما باشد. بنابراین بهتر است از همین حالا یک سر رسید بردارید و تمام وقایع تاریخی که برای وبسایتتان حائز اهمیت هستند را مشخص کنید. حالا نوبت به گام بعدی تعیین استراتژی تولید محتوا میرسد و آن هم ادغام برنامه مالی با برنامه تولید محتوا است.
چینش استراتژی تولید محتوا بر اساس اهداف اقتصادی مجموعه
در این مرحله شما باید اهداف مالی کسب و کار خود را مشخص کرده و محتوا را به عنوان مسیری برای رسیدن به اهداف مالی خود در نظر بگیرید. برای مثال اگر قصد دارید از سه ماه دیگر، فروش پکیجهای آموزش خودشناسی را استارت بزنید، باید از همین حالا ذهن مخاطب خود را آماده خرید این پکیجها کنید. حالا چگونه باید این کار را انجام دهید؟ با تعیین شکل محتوا و پلتفرم انتشار آن.
در ابتدای امر باید بسنجید که چه شکلی از تولید محتوا، بیش از سایر اشکال ممکن ذهن مخاطب را برای استفاده از خدماتتان آماده میکند. پست در شبکههای مجازی، استوریهای پیاپی، کتاب الکترونیک، پادکست، اینفوگرافیک، ویدیو و لینک دادن به محتواهای خارجی، از جمله روشهای مناسب برای تولید محتوا هستند که میتوانید هرچند تا از آنها را که بخواهید برای پیشبرد اهداف خود انتخاب کنید. محتوای شما سلاح شما است، محتوای شما پادشاه کسب و کاری است وظیفه مدیریت آن را بر عهده دارید.
آخرین قدم برای تعیین استراتژی تولید محتوا
گام آخر برای چینش استراتژی تولید محتوا، انتخاب بستر مناسب برای ارائه محتوا است. به جهت هرچه بیشتر استوار کردن گام آخرتان، بهتر است پیش از تصمیم گیری تحقیق گستردهای درباره طیف مخاطبانتان در بسترهای مختلف انجام دهید، به این جهت باید در ابتدای امر مشخص کنید که کدام دسته از افراد مخاطب هدفتان هستند و سپس به این فکر کنید که مخاطبان هدف شما، بیشتر وقت خود را صرف درگیری با کدام بستر انتشار می کند. این بررسیها شما را به این نتیجه میرساند که اینستاگرام همیشه بهترین بستر نیست و در برخی از مواقع، میتوانید به فکر بسترهای دیگری از جمله یوتیوب باشید و حتی از خدمات تبلیغاتی per click سایتهای ایرانی استفاده کنید.
در قسمتهای بعدی بیشتر درباره راههای شناخت رفتار مخاطب صحبت خواهیم کرد، تا بتوانید یک استراتژی حساب شده برای تولید محتوای سایت خود بچینید و در نهایت، گامی موثر در جهت بهبود رتبه سایتتان در گوگل بردارید. بازم به یادآوری که مطالب پیشین هرکدام پیش نیاز یک دیگر هستند و بهتر است پیش از مطالعه ادامه محتواهای مربوط به بهبود رتبه سایت در گوگل، خلاصه ویدیویی هر محتوا را تماشا کنید.