یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس و طراحی داشبورد

روش کار با گوگل آنالیتیکس و طراحی داشبورد

با از سر گذراندن مراحل یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس، می‌توانید ترافیک وبسایتتان را تحلیل کنید. با ورود به حساب آنالیتیکس خود، گزارشی جامع از فعالیت مخاطبانتان دریافت می‌کنید. توجه داشته باشید که اگر بیش از یک وبسایت را در پنل آنالیتیکس خود به ثبت رسانده باشید، پس از ورود به پنل باید سایت مورد نظرتان را از بین لیست وبسایت‌هایی که تحت کنترلتان هستند انتخاب کنید. قالب کلی گزارش عموما به این صورت است که در بالای صفحه گزارش سمت راست، یک فلش رو به پایین دیده می‌شود که با کلیک روی آن، می‌توانید به پنل کنترل سایر وبسایت‌هاتون منتقل بشید.

 گوگل آنالیتیکس و طراحی داشبورد

 همچنین بخش تاریخ هم در سمت راست بالا صفحه گزارش به چشم می‌خورد. کادر تاریخ به شما اجازه می‌دهد بازه زمانی گزارش گوگل آنالیتیکس را مشخص کنید. همچنین می‌توانید از باکس compare، برای مقایسه گزارش‌های ثبت شده در دو بازه زمانی مشخص استفاده کنید. در قسمت پایین صفحه گزارش، اطلاعات اساسی که به آن‌ها نیاز دارید در دسترستان قرار گرفته. این اطلاعات، شامل اطلاعات جانبی کاربرانتان مثل سیستم عامل آن‌ها، موقعیت مکانی آن‌ها، نوع مرورگرشن و حتی رزولوشن نمایشگرشان را بررسی کنید.

آمار گوگل آنالیتیکس

روش کار با گوگل آنالیتیکس و ساخت گزارش کاربردی در آن

گوگل آنالیتیکس از آن دست ابزارهایی است که استفاده از آن زیر و بم بسیاری دارد. یکی از مهم‌ترین ارکان یادگیری روش کار با گوگل آنالتیکس، این است که بتوانید گزارش‎‌هایی دریافتی خود را به خوبی سامان‌دهی کنید. توجه داشته باشید که عدم توانمندی در زمینه دریافت درست گزارش، تمام زحمتی که برای یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس کشیده‌اید را هدر می‎‌کند.

به منظور فهم هرچه بهتر گزارش‌ها، باید کار با templateها را یاد بگیرید. داشبور گوگل آنالیتیکس پر از ویدجت‌ها و templateهای رایگان است که می‌توانید هرکدام را به دلخواه و متناسب با ماهیت کارتان انتخاب کنید. برای دسترسی به این templateها کافی است روی آیکون dashboard که در منوی حاشیه پنل آنالیتیکس به چشم می‌خورد کلیک کنید.

با توجه به این که ارائه تحلیل درست از گزارش‌ها، خود بخش مهمی از یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس به شمار می‌رود و اطلاعات ارائه شده در داشبورد، که شامل کاربران فعال، شکل ترافیک، لوکیشن کاربران، میانگین بازه بازدید و تعداد کاربران موبایلی می‌شود، لیست داشبورد را می‌توان از جمله ابزارهای تسهیل کننده یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس دانست.

قضیه داشبورد چیست؟

قضیه‌ این است که اگر داشبورد نبود، کارایی آنالیتیکس نصف می‌شد. گوگل خود از این قضیه باخبر است و به همین دلیل امکانات زیادی را برای بالا و پایین کردن آن در اختیار مخاطب قرار داده. شما در صورتی می‌توانید گزارش‌های آنالیتیکس را به خوبی تحلیل کنید که داشبورد خود را مطابق به نیازهای خود چیده باشید.

حتی اگر تمام مراحل یادگیری روش کار با گوگل آنالتیکس را به خوبی یاد بگیرید، نمی‌توانید همان اول کاری داشبوردتان را تکمیل کنید، به همین دلیل گوگل به شما اجازه می‌دهد که داشبورد سایر بیزینس‌های مشابه را دانلود کنید و از آن‌ها به عنوان الگو استفاده کنید.

برای پیدا کردن داشبورهایی که دیگران برای خود طراحی کرده‌اند، کافی است عبارت shared dashboard را در گوگل جست‌وجو کنید، وارد اکانت آنالتیکس خود شوید و سپس dashboard مورد نظرتان را دانلود کنید. البته که استفاده از داشبورد دیگران، نه اطلاعات شما مقابل در اختیار طرف مقابل قرار می‌گیرد و نه به اطلاعات طرف مقابلتان دسترسی پیدا خواهید کرد.

چگونه داشبورد شخصی خود را بسازیم؟

خب، بعد از مدتی کار با داشبوردهایی که از پیش طراحی شده‌اند و تسلط به روش کار با گوگل آنالیتیکس وقت طراحی داشبورد اختصاصی فرا می‌رسد. توضیحات این بخش از جمله مهم‌ترین مراحل یادگیری روش کار با گوگل آنالتیکس محسوب می‌شود، پس به دقت حواستان را جمع کنید و در صورت امکان همراه با ما مراحل ذیل را طی کنید.

در گام اول باید روی دکمه +New Dashboard  که در زیر منوی داشبورد قرار دارد کلیک کنید. با کلیک روی +New Dashboard ، دو گزینه جلوی رویتان قرار می‌گیرد. با انتخاب گزینه blank canvas، مسئولیت صفر تا صد طراحی به گردن خودتان خواهد افتاد اما اگر پک starter را انتخاب کنید، می‌توانید از ویدجت‌های پیش‌فرض گوگل هم در خلل کارتان استفاده کنید.

چگونه داشبورد شخصی خود را بسازیم؟

هر داشبورد شامل دوازده گروه از اطلاعات است که پیشتر پیرامون هر یک از آن‌ها در سایر قسمت‌های مرتبط با یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس صحبت کرده‌ایم. این دوازده گروه عبارت هستند از:

بازدید کنندگان فعال

بررسی اجمالی مخاطبان

محل دسترسی آن‌ها به وبسایت

وضعیت بازدید کنندگان جدید و قدیمی

منابع ترافیکی

کلمات کلیدی

مراجعات اجتماعی

مطالب برتر

تبدیل مخاطب عادی به مخاطب هدف

وظیفه شما این است که با گنجاندن این اطلاعات در ویدجت‌های مناسب و چینش درست آن‌ها در کنار یک دیگر، تحلیل و تفسیر گزارش‌های آنالتیکس را برای خود راحت‌تر کنید. در ادامه باید ویدجت مورد نظرتان را انتخاب کنید، به منظور کافی است روی دکمه +Add Widget که در منوی بالای صفحه به چشم می‌خورد کلیک کنید. با کلیک روی +Add Widget، منویی به شکل زیر بر روی صفحه نمایشگر شما ظاهر می‌شود.

قضیه این است که شما می‌توانید آمار هرکدام از دوازده گروه اطلاعاتی را به اشکال مختلف مشاهده کنید. از جملع این شکل‌ها می‌توان به BAR، PIE، Table، Timeline وMetric  اشاره کرد. این که هر دسته از اطلاعات آنالتیکس شما باید به چه شکلی نمایش داده شود، کاملا بستگی به دریافت شما از روش کار با گوگل آنالتیکس دارد.

گوگل آنالیتیکس و ساخت گزارش کاربردی

خلاصه مطالب

یادگیری کار با داشبورد یکی از ضروری‌ترین مراحل یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس است. داشبورد در واقع میانبری بصری، بین تمام داده‌هایی است که از آنالتیکس دریافت می‌کنید. برای مقایسه کارایی اشکال مختلف داشبورد با یکدیگر می‌توانید از ابزاری به اسم Cyfe استفاده کنید که یادگیری آن کاملا جدای از پروسه یادگیری روش کار با گوگل آنالتیکس است.

بهتر است در ابتدای امر، از داشبوردهای پیش آماده استفاده کنید و پس از تسلط بر روش کار با گوگل آنالیتیکس، سراغ طراحی داشبورد شخصی خود بروید تا بدین شکل به صد در صد بازدهی گزارش‌هایتان دسترسی پیدا کنید. برای دسترسی به داشبورد‌های پیش آماده می‌توانید به mooz، 5starnet، crazy egg، online media master، yahoo small business و dashboard junkie مراجعه کنید.

مطلب پیشنهادی :

یادگیری روش کار با گوگل آنالیتیکس (تعیین اهداف)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 × 1 =