در دو قسمت اول محتوای مربوط به بهبود رتبه سایت در گوگل ، درباره ضرورت احاطه بر تعامل میان موتور جستجو و مخاطب، به جهت بهبود رتبه سایت در گوگل صحبت کردیم و همچنین خاطر نشان کردیم که کلید تسلط بر این تعامل بررسی رفتار گوگل و همچنین بررسی شکل رفتار مخاطب است. سپس سه مورد از عوامل تاثیرگذار بر رفتار گوگل را به صورت گسترده بررسی کردیم و از نحوه عملکرد هرکدام در تعامل با مخاطب سخن گفتیم. در این مقاله قرار است به معرفی چهارمین فاکتوری که روی رفتار گوگل تاثیر میگذارد، یعنی کیفیت و کارایی وب پیج شما بپردازیم.
دو قسمت اول و دوم رفتارشناسی گوگل :
نکاتی ظریف پیرامون رتبه سایت در گوگل
بهبود رتبه سایت در گوگل بر اساس رفتار موتور جستجو
توجه به فاکتور چهارم نه تنها تاثیر فوقالعادهای بر بهبود رتبه سایت در گوگل خواهد گذاشت، بلکه شانستان برای جذب مخاطب هدف را نیز افزایش میدهد. با توجه به این که محتوای تولیدی، خود بخشی از یک وب پیج است، پیش از بیان ویژگیهای یک محتوای باکیفیت، ابتدا خصوصیات یک وب پیج استاندارد را شرح میدهیم تا در نهایت بتوانید با توجه به چهارچوب وب پیج خود، اقدام به تولید محتوای استاندارد کنید.
بهبود رتبه سایت در گوگل با تکیه بر کیفیت وب پیج
پیش شروع بهتر است به جواب این سوال فکر کنید، تعریف شما از یک وب پیج با کیفیت چیست؟ این شما هستید که باید با شناختی که از مخاطب خود کسب کردهاید، معیارهای کیفی وب پیجتان را تعریف کنید. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، تطابق معیارهای گوگل با معیارهایی است که برای خودتان تعریف کردهاید.
اگر بخواهید گامی در جهت بهبود رتبه سایت در گوگل بردارید، باید معیارهایتان را به شکلی تنظیم کنید که در هر حالت استفاده از وبسایتتان برای کاربر راحت باشد. همانطور که در قسمتهای قبل گفتیم، گوگل فعالیتهای مخاطب را به شکل سیگنالی قابل فهم درمیآورد و آن را به سرورهای خود ارائه میکند، سپس همانطور که با توجه به این سیگنالها از میزان به درد بخور بودن محتوایتان اطمینان حاصل میکند، یوزرفرندلی بودن سایتتان را نیز بررسی میکند.
گوگل با کمک سیگنال مذکور، به پاسخ چند سوال مهم دسترسی پیدا میکند. اول اینکه آیا سیستم ناوبری سایتتان به درستی عمل میکند یا خیر، دوم با بررسی میزان responsive بودن سایتتان، عملکرد حداکثری آن را در انواع browserها و پلتفرمها را بررسی میکند و در آخر، میزان دسترس پذیر بودن سایتتان برای افرادی که از اینترنت کم سرعت استفاده میکنند را مورد بررسی قرار میدهد.
چگونه از خود گوگل برای بهبود رتبه سایت در گوگل کمک بگیریم؟
حقیقت امر این است که صرف دنبال کردن الگوریتم موتورهای جستجو مانند گوگل، برای بهبود رتبه سایت در گوگل و… کافی نیست. اگرچه گوگل ادعا میکند که شش ماه قبل از ایجاد هرگونه تغییری صاحبان وبسایتها را از تغییرات احتمالی آگاه میکند، با این حال تجربه ثابت کرده سرعت تغییر الگوریتمهای گوگل خیلی بیشتر از آن است که بتوان با کمک اطلاع رسانی، زمان دقیق آن را مشخص کرد. گوگل نیز از این قضیه با خبر است و به همین جهت، چندین ابزار ارائه کرده که میتوان به کمک آنها، گامهایی مهم در جهت بهبود رتبه سایت در گوگل برداشت.
استفاده از محتوای پشتیبان برای بهبود رتبه سایت در گوگل
محتوای پشتیبان تولید شده توسط گوگل، یکی از ابزارهایی است که میتوانید به کمک آن برای بهبود رتبه سایت در گوگل اقدام کنید. برای دسترسی به این محتوا، کافی است به آدرس:
https://www.google.com/webmasters/#?modal_active=none
مراجعه کنید. اگر هیچ ایدهای پیرامون چگونگی بهینه سازی وبسایتتان ندارید، بهتر است از قبل مطالعه محتوای پشتیبان، سری به مطالب موجود در پیج زیر بزنید:
https://support.google.com/webmasters/answer/7451184
به هر زبانی که صحبت کنید، میتوانید با مراجعه به لینک زیر از متخصصان امر بهبود رتبه سایت در گوگل، مشاوره دریافت کنید:
https://support.google.com/webmasters/community/?hl=en&gpf=%23!forum%2Fwebmasters
با مراجعه به این لینک، عضو انجمنی با بیش از هزار متخصص فعال در زمینه بهبود رتبه سایت در گوگل درخواهید آمد. همچنین میتوانید با کمک گرفتن از ابزارهای troubleshooting گوگل، علاوه بر پیدا کردن ناکارآمدیهای و ارورهای وبسایتتان، راه حل مناسب برای برطرف کردن هر یک از این ناکارآمدیها را نیز مطالعه کنید. فریب اصطلاحات انگلیسی به کار رفته در این ابزارها را نخورید و باور کنید، هر کسی با هر میزان دانش، میتواند از این ابزارها استفاده کند. فقط کافی است کمی صبر و حوصله به خرج دهید، تا از این طریق ضمن انجام troubleshooting، در هزینههای جاری نگهداری از وبسایتتان نیز صرفهجویی کنید.
بهود رتبه سایت در گوگل به کمک محتوای تولیدی
تمام چیزهایی که درباره رفتار گوگل گفتیم را بگذارید یک طرف و میزان تاثیرگذاری محتوا بر روند بهبود رتبه سایت در گوگل را بگذارید یک طرف دیگر. محتوا شاهرگ وبسایت شما است، روند تولید محتوای شما برای وبسایت باید مستمر و پرقدرت باشد. مستمر نبودن محتوای تولیدی، درست به اندازه بیکیفیت بودن محتوا به وبسایتتان ضربه وارد میکند.
عدم استمرار تولید محتوا، روح وبسایتتان را میکشد. تصور کنید که وارد صفحه اصلی یک وبسایت شدهاید و آخرین محتوای پست شده در آن وبسایت، برمیگردد به دوران قلقلک میرزا، طبیعتا ممکن است این قضیه به نظرتان ناخوشایند بیاید، مخصوصا اگر قصد همکاری تجاری با صاحبان وبسایت مورد نظر را داشته باشید.
با جمع بندی نکات بالا پیرامون کیفیت و استمرار تولید محتوا، میتوان به این نتیجه رسید که استمرار تولید محتوا بیشتر در زمینه جذب مخاطب هدف و افزایش کیفیت محتوای تولیدی، بیشتر موجب بهبود رتبه سایت در گوگل میگردد.
جمع بندی رفتار گوگل
رفتار گوگل از چهار فاکتور اصلی، یعنی واژگان جستجو شده، تنظیمات سیستم مخاطب، کارایی وب پیج شما و البته وضعیت سایر وب پیجهای مرتبط با عبارت جستجو شده تاثیر میپذیرد. نکته قابل توجه برای طراحان سایت، این است که محتوای خود را به گونهای تولید کنند که ضمن تطابق با محرکهای مثبت رفتار گوگل، مخاطب را نیز راضی نگهدارد. به این منظور طراحان سایت باید پس از شناخت چگونگی رفتار گوگل، سراغ رفتارشناسی مخاطب بروند و در نهایت با جمع بندی اطلاعاتی که از رفتار گوگل و مخاطب به دست آوردهاند، دست به تدوین طرحی جامع برای نفوذ به جامعه مخاطبین هدف خود بزنند. هدف نهایی تهیه این مجموعه، یاری کردن صاحبان ایده، در جهت مدون کردن طرح کارشان است. در ادامه پس از بررسی رفتار مخاطب، روشهای یوزرفرندلی کردن وبسایت را خدمتتان ارائه میکنیم.