بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی برای ساخت یک وبسایت استاندارد ضروری است. وبسایت شما باید به گونهای طراحی شده باشد، که پس از کلیک مخاطب، بی درنگ آثاری از لود شدن روی صفحه نمایشگر ظاهر شود. سپس در کوتاهترین زمان، محتوای وبسایت به صورت تمام و کمال به مخاطب نشان داده شود. آمار گوگل نشان میدهد که اگر وبسایت مورد نظر کاربران خارجی در عرض ده ثانیه کامل لود نشود، کاربر صفحه مرتبط با وبسایت را میبندد. برای این که وبسایتتان به سرعت لود شود، باید تمام فاکتورهای بالا استفاده موجود بر روی صفحات سایت را ببندید. بهتر است برای کم کردن حجم محتوای موجود در هر صفحه، از یک گرافیک دیزاینر حرفهای هم کمک بگیرید. یکی دیگر از راههای افزایش سرعت وبسایت، فشرده سازی کدهای وبسایت است که به این منظور میتوانید از نرمافزارهایی مثل gzip استفاده کنید.
ضرورت بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی
توجه آن دسته از افرادی که اهمیت بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی خود را نادیده میگیرند به آمار زیر جلب میکنم:
با بررسی دو وبسایت با محتویات هم سطح از نظر کیفی، که سرعت یکی کمتر از دیگری است، درمییابیم که هر یک ثانیه سرعت کمتر منجر به یازده درصد از میزان بازدید صفحه، هفت درصد از میزان تبدیل مخاطب به مشتری و شانزده درصد از میزان رضایت مشتری کم میکند. فقط کافی است چند ثانیه سریعتر عمل کنید تا نتیجه دریافتیتان چندین برابر بهتر شود.
بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی چه تاثیری روی سرعت سایت خواهد داشت؟
سرعت استاندارد وبسایت باید چقدر باشد؟ قبل از این که شروع به بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی کنید، باید بدانید که این کار قرار است شما را به چه سرعتی برساند. سرعتی که گوگل به طراحان وبسایت پیشنهاد میکند، سه ثانیه برای لود شدن هر پیج است. با این حال سرعت بیشتر وبسایتها به این عدد حتی نزدیک هم نیست. بر اساس بررسیهای گوگل، هفتاد درصد از وب پیجها در کل دنیا برای لود شدن به هفت ثانیه زمان احتیاج دارند.
این آمار به شما را مجاز به نادیده گرفتن بحث بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی خود نمیکند. اگرچه به طور کلی لود شدن هر وب پیج روی صفحه موبایل حدود بیست و دو ثانیه زمان میبرد، کاربران بیشتر سه یا چهار ثانیه منتظر لود شدن صفحه وبسایت نمیمانند. ضمن این که بالا بردن سرعت وب پیج ضروری است، تمرکز روی بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی شما را از نود درصد ارائه دهندگان خدمات جلو میندازد.
چگونه بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی را به انجام برسانیم؟
فاکتورهای متعددی وجود دارند که سرعت وبسایت یوزرفرندلی را تحت تاثیر قرار میدهند. خبر خوشحال کننده این است که برخی از این فاکتورها پیشتر در وبسایت شما کارگذاشته شدهاند. از جمله این فاکتورها میتوان به:
- به حداقل رساندن درخواست های HTTP
- Minify کردن حداکثری فایلها
- بارگذاری همزمان پرونده های CSS و JavaScript
- تعویق بارگذاری java script
- کاهش حداکثری زمان first bite
- کاهش زمان پاسخ سرور
- انتخاب هوشمندانه Host
- از CDN استفاده کنید
- از پلتفرمهای هاستینگ External استفاده کنید
- CSS DELIVERY را بهینه سازی کنید
چگونه درخواستهای HTTP را به حداقل برسانیم؟
کم کردن میزان درخواستهای HTTP برای بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی ضروری است. بر اساس آنالیزهای یاهو، هشتاد درصد از زمان لود شدن پیج، صرف دانلود شدن قسمتهای مختلف آن، از جمله تصاویر، STYLESHHET و متن آن میگردد. سرورها برای دانلود هر کدام از این المانها، یک درخواست HTTP مطرح میکنند و پاسخگویی به هرکدام از این درخواستها زمان بر است. اولین قدم برای کاهش درخواستهای HTTP، این است که بدانید چه تعداد درخواست در دسترستان است. در قسمت ابزارهای DEVELOPER مرورگر میتوانید به ابزارهایی دسترسی داشته باشید که تعداد درخواستهای HTTP وبسایتتان را برایتان مشخص میکنند.
نقش فایل MINIFY در بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی
فایلهای html، CSS و java script، اهمیت زیادی برای وبسایت شما دارند، چراکه تعیین کننده ظاهر آن هستند. این فایلها در واقع همان فایلهایی هستند که تعداد درخواستهای HTTP را تعیین میکنند. شما باید تا میتوانید این فایلها را با یک دیگر ترکیب کنید، به این صورت هم تعداد درخواستها را کم میکنید و هم فایلهایتان را به درستی minify میکنید. MinifY کردن وبسایت زمانی بیشتر ضرورت پیدا میکند که برای طراحی آن از قالبهای پیش آماده استفاده کنید.
کم کردن حجم تصاویر ، راه حلی ساده اما کاربردی برای بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی
هر متن جذابی باید حاوی حداقل سه تصویر باشد، این در حالی است که به کارگیری تصاویر بیشتر در وبسایت، سرعت آن را بیش از پیش کند میکند. یکی از آسانترین راه حلها برای کاهش حجم تصویر، برش زدن آن است. برای مثال اگر قرار است تصویر شما با طولی معادل 570PX در وبسایت قرار بگیرد، پیش از آپلود، ابعادش را بهینه سازی کنید.
راه حل بعدی برای بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی، کمپرس کردن تصاویر به کمک ابزارهای مختلف است. پلاگین ووردپرس smushed یکی از پلاگینهای کاربردی ووردپرس در زمینه بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی است، که زحمت کمپرس کردن عکسهایتان را بر عهده میگیرد.
استفاده از CDN به منظور بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی
به غیر سروری که میزبانی وبسایت شما را برعهده دارد، میتوانید از سرورهای موجود در سایر نتوورکها نیز برای افزایش سرعت وبسایتتان بهره ببرید. CDN ابزاری است که وظیفه رساندن محتوا به مخاطب را برعهده میگیرد. استفاده از CDN، به این ترتیب است که سایت در مواجهه با درخواست مخاطب او را به نزدیکترین نتوورک خارجی که محتوا در آن قرار گرفته راهنمایی میکند. به زبان ساده، اگر سرور مرکزی شما در شیراز قرار داشته باشد و مخاطبی از تهران وارد وبسایت شما شود، میتواند محتوای وبسایت شما را از سروری نزدیکتر دریافت کند.
امروزه بسیاری از سرویسهای داخلی با عرضه رایگان CDN، کار بهینه سازی سرعت وبسایت یوزرفرندلی را برای وبمسترها راحت کردهاند. نکته قابل توجه این است که CDN یک سرویس استاندارد جهانی است که استفاده از آن هیچگونه خطری برای مجموعه شما در پی نخواهد داشت.
در آخر باید این نکته را یادآوری کنم که طراح وبسایت شما مسئولیت پشتیبانی کامل از آن چه طراحی کرده است را برعهده دارد. بنابراین در مواردی که دلیل کند بودن سایت عاملی به غیر از محتوا است، بهتر است با طراح وبسایت خود تماس بگیرید و خبر خوب اینکه مجموعه پارکینه در تمام وبسایت های خود تنظیمات لازم برای بهینه سازی سرعت وبسایت را با دقت انجام می دهد .