روابط عمومی و ابزارهای مدیریت آن

روابط عمومی و ابزارهای مدیریت آن

تا همین چند سال پیش مدیریت روابط عمومی کاری دشوار به شمار می‌رفت، اما امروزه به لطف ابزارهای مدرن مدیریت روابط عمومی، کسب و کارهای آنلاین، می‌توانند جدای از دنیای مجازی، در زندگی واقعی مخاطبانشان نیز ایفای نقش کنند. یکی از این ابزارها، باکس گفت‌وگویی است که در کنار صفحات برخی از وبسایت‌ها ظاهر می‌شود.

شما باید به عنوان صاحب امتیاز وب‌سایت، هر چقدر که میتوانید مخاطب را درگیر این باکس کنید، تا بدین ترتیب متوجه حس و حال مخاطبتان در لحظه به لحظه گشت و گذار در وبسایتتان شوید.

پیش‌تر کمپانی‌‌ها برای ارتباط بیشتر با مخاطبانشان روی داده‌های مرتبط با بخش امور مشتریانشان تمرکز می‌کردند… اما امروزه ابزارهایی به وجود آمده‌اند که کم و بیش در اجرای نقش روابط عمومی موفق بوده‌اند، از جمله این ابزارها می‌شود به ابزار drift اشاره کرد.

دریفت نرم‌افزاری است که امکان گفت‌وگوی زنده با مخاطب را برای شما فراهم می‌کند. علی‌رغم کارایی drift، نرم‌افزارهای اینچنینی بیشتر به درد کسب و کارهای کوچک می‌خورند، چون اگه بخواهید نرم‌افزارهایی بدین شکل را در یک سیستم بزرگ پیاده سازی کنید، متحمل هزینه‌های بسیاری خواهید شد. نصب نرم‌افزارهایی مانند drift بر روی وبسایت، کم‌تر از دو دقیقه طول می‌کشد. در ادامه به بیشتر درباره جعبه نرم‌افزارهای مدیریتی مدرن و همچنین جعبه گفت‌وگو صحبت خواهیم کرد.

نقش جعبه گفت‌وگو در مدیریت روابط عمومی سایت

اگرچه درج باکس گفت‌وگو جز افزونه‌های پولی بسیاری از پلتفرم‌های طراحی سایت به شما می‌رود، با این حال اگر مشترک وردپرس باشید، پلاگین‌های رایگان متنوعی برای درج جعبه گفت‌وگو در وبسایت در اختیارتان قرار دارد. یکی از این افزونه‌‎های آنلاین، افزونه Crisp است.

برای استفاده از افزونه crisp، باید به وبسایت www.crisp.chat مراجعه کنید و با کلیک روی عبارت “use to free”، اقدام به ثبت نام در این سایت کنید. با نصب این افزونه روی وبسایتتان، اپلیکیشنی در اختیارتان قرار می‌گیرد که می‌توانید با نصب آن بر روی تلفن همراهتان، در هر کجا و هر زمان به پیام‌های ارسال شده توسط کاربران وبسایتتان دسترسی داشته باشید.

دومین پلاگینی که می‌توانید از آن برای درج باکس گفت‌وگو در وبسایتتان استفاده کنید، پلاگین W-P Live chat است، این پلاگین از محدود پلاگین‌هایی است که زبان فارسی را به طور کامل پشتیبانی می‌کند، علاوه بر این مزیت، W-P Live chat تم‌های متنوعی نیز دارد و همین موضوع، انتخاب تمی متناسب با الگوی کلی وبسایت را برایتان راحت‌تر می‌کند. جدای از تمام این مزیت‌ها، کاربری W-P Live chat در موبایل به اندازه crisp راحت نیست و همین موضوع ممکن است به نوعی برگ برنده crisp به شمار برود.

شما می‌توانید با نصب پلاگین‌هایی مانند yith نیز اقدام به درج باکس گفت‌وگو در وبسایتتان کنید، با این حال در مقایسه با W-P Live chat و crisp، کاربری سایر افزونه‌ها چندان چنگی به دل نمی‌زد.

نقش جعبه گفت‌وگو زمانی در مدیریت روابط عمومی وبسایتتان پررنگ می‌شود، که بتوانید مخاطب را وادار به استفاده از آن کنید، در غیر این صورت این جعبه افزونه‌ای اضافه خواهد بود که صرفا سرعت لود شدن وب پیجتان را پایین می‌آورد.

چگونه مخاطب را وادار به استفاده از باکس گفت‌وگو کنیم؟

نقش جعبه گفت‌وگو در مدیریت روابط عمومی سایت

همانطور که گفتیم هدف از درج باکس گفت‌وگو، تسهیل مدیریت روابط عمومی وبسایت است. آن چه که از تحلیل داده‌های روابط عمومی وبسایتتان حاصل می‌شود، آینده وبسایتتان را مشخص می‌کند. با این حال اگر مخاطب جذب باکس گفت‌وگو نشود باید تمامی ماجراهای مرتبط با بحث مدیریت روابط عمومی را امکان ناپذیر بدانید.

پرسیدن سوال می‌تواند نظر مخاطب را به باکس گفت‌وگو جلب کند، برای افزایش بازدهی این روش بهتر است پاسخ سوالی که می‌پرسید چیزی به غیر از بله و خیر نباشد. در واقع سوال مناسب، سوالی است که مخاطب را تشویق به بیان عقیده شخصی‌اش کند، پاسخ دادن به آن وقت مخاطب را نگیرد و البته صورت سوال نیز باید واضح و شفاف باشد.

اگر باکس گفت‌وگو وبسایتتان به شکلی است که دیالوگ‌های مخاطبانتان مانند چت در دسترس همگان قرار می‌گیرد، می‌توانید خودتان یا یکی دیگر از اعضای تیمتان با مطرح کردن بحث‌های مختلف سعی کنید سایر مخاطبان را وادار به پاسخگویی کنید.

توجه داشته باشید که هدف از درج باکس گفت‌وگو، برقراری ارتباط با مخاطب است و نه حرف کشیدن از او، پس به کامنت‌های مخاطبانتان پاسخ دهید و سعی کنید حین پاسخ دادن شخصیتی کاریزماتیک از خود به نمایش بگذارید.

بهبود بازدهی روابط عمومی با کمک نرم‌افزار drift

بهبود بازدهی روابط عمومی با کمک نرم‌افزار drift

چگونگی کارکرد نرم‌افزار drift در ظاهر شبیه سایر نرم‌افزارهای ارائه دهنده باکس گفت‌وگو است، با این حال drift تفاوتی اساسی با سایر رقبایش دارد. در حقیقت نرم‌افزار drift بر پایه شیوه‌ای از بازاریابی بنا شده که اصطلاحا به آن conversational marketing می‌گویند. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های drift با سایر نرم‌افزارها، این است که شما می‌توانید به کمک این نرم‌افزار نه فقط با کاربران سایتتان، بلکه با افرادی که از شما خرید کرده‌اند هم ارتباط مستقیم برقرار کنید. به علاوه اگر مشترک نرم‌افزارهایی مانند hubspot،  zapier و Salesforce هستید، می‌توانید اکانت drift خود را به این نرم‌افزارها نیز متصل کنید. به طور کلی drift، تمام آن چه را که برای مدیریت روابط عمومی کسب و کارتان نیاز دارید را در اختیارتان خواهد گذاشت.

تجربه ثابت کرده که تحلیل‌های به دست آمده از داده‌های روابط عمومی drift، بسیار قابل اعتمادتر تحلیل‌های گوگل آنالتیکس است. مزیت drift نسبت به گوگل آنالتیکس در آن است که برای تحلیل داده‌های drift نیازی به رمزگشایی از داده‌ها ندارید، از طرفی مزیت نرم‌افزار drift نسبت به سایر نرم‌افزار ارائه دهنده باکس گفت‌وگو، این است که امکان دسترسی به طیف وسیع‌تری از اطلاعات مرتبط با روابط عمومی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

کل کار بخش روابط عمومی یک وبسایت، این است که بدون اذیت کردن مخاطب، او را به وبسایت بکاشند، برنامه‌ای برای گشت و گذار او در وبسایت تنظیم کند و سپس با استفاده از برقراری تماس تلفنی و یا فرستادن ایمیل‌های مکرر، مخاطب را وادار به استفاده از خدماتتان کند. نرم‌افزار drift یک تنه همه این موارد را حریف است و برای خودش یک پا مدیر روابط عمومی است، با این حال استفاده از این نرم‌افزار پیچیدگی‌های خودش را نیز دارد و ممکن است گاهی هزینه بر باشد. وظیفه شما این است که سود و زیان کسب و کارتان را بسنجدید و اقدام به تصمیمی حساب شده کنید.

مطالب پیشنهادی :

طراحی برند بر اساس رفتارشناسی مخاطب (قسمت اول)

طراحی برند بر اساس رفتارشناسی مخاطب (قسمت دوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =