رفتار شناسی مخاطب و موتورهای جستجو، کلید تسلط بر قواعد تعیین رتبه سایت در گوگل است. به منظور بهبود رتبه سایت در گوگل و ارتباط هرچه بیشتر با مخاطبان هدف خود، باید به تعاملی که بین گوگل و مخاطبتان شکل میگیرد مسلط باشید. بهبود رتبه سایت در گوگل، محور اصلی فعالیتهای اکثر ارائه دهندگان سرویسهای آنلاین است.
ارائه دهندگان سرویسهای آنلاین، میتوانند دلایل متعددی برای بهبود رتبه سایت خود در گوگل داشته باشند، با این حال اکثر این دلایل مرتبط با مسائل اقتصادی و مالی این سرویسها است. قضیه درباره هدف شما از ارائه سرویس آنلاین نیست، هدف شما هرچه که باشد باید از مسیری که موتور جستجو برایتان تعیین میکند به آن برسید. ورود به بازی موتورهای جستجو و طی مسیری که توسط آنها برایتان تعیین میشود ناخودآگاه شما را وارد رقابتهای مرتبط با رتبه سایت در گوگل میکند.
با توجه به حجم بالای تعداد سرویسهای آنلاین و افزایش روزافزون تعداد آنها، میتوان رقابتهای مرتبط با رتبه سایت را از سنگینترین رقابتهای دنیای تجارت الکترونیک دانست. برای دوام آوردن در این رقابت سنگین، لازم است به شناختی کامل از رفتار مخاطب و گوگل برسید و البته به منظور دستیابی به این شناخت، لازم است از ابزارهای متعددی نیز استفاده کنید.
بهبود رتبه سایت در گوگل با تکیه بر رفتار موتور جستجو
واژگانی که کاربر از آنها برای رساندن منظور خود استفاده میکند، تنظیمات سیستم مخاطب، وب پیجهای رقیب شما و البته محتوای وبسایت خود شما، همگی از عواملی هستند که رفتار موتور جستجو را تحت تاثیر قرار میدهند. این چهار فاکتور در کنار یک دیگر موجب شکل گیری یک چرخه میشوند. در ابتدای امر شما باید با شناخت ویژگیهای مخاطب خود از جمله نیازهای و شکل برخورد او برای وبسایت خود برنامهریزی کنید و در گام بعدی، باید محتوای خود را بر اساس آن چه که برنامهریزی کردهاید طراحی و تولید کنید.
چگونه با شناخت رفتار مخاطب خود اقدام به بهبود رتبه سایت در گوگل کنیم؟
شناخت رفتار مخاطب به منظور درآمد زایی و بهبود رتبه سایت در گوگل، کار چندان سادهای نیست و پویایی احساسات مخاطبان از جمله دلایل سخت بودن این فرآیند است. در چنین شرایطی، شرط اصلی موفقیت شما چیزی نیست به جز شناخت راههای کسب درآمد. شما باید پیش از شروع هرکاری و فعال کردن هر بخشی در سازمانتان، نسبت به چگونگی درآمدزایی از بخش مذکور آگاهی داشته باشید. کسب و کاری که نتواند درآمدی مدون داشته باشد، ورشکسته محسوب میشود، حتی اگر صاحبانی ثروتمند داشته باشد.
البته که راههایی برای تسهیل درآمدزایی از بخشهای مختلف کسب و کار نیز وجود دارد. برای مثال شما میتوانید با افزایش brand awareness سرویسی که ارائه میدهد و یا برقراری رابطه صمیمانه با مخاطب خود، میزان وفادارای مخاطب را بالا ببرید تا بدین ترتیب درآمد وبسایتتان نیز بیشتر و بیشتر شود. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که یک مخاطب وفادار لزوما یک مشتری بالقوه نیست و برای تبدیل مخاطب به مشتری، باید برنامهای سیال برای استراتژی محتوا طراحی کنید. چنین برنامهای ضمن داشتن هویتی مستقل، باید به شکلی چیده شود که به به بهبود رتبه سایت در گوگل نیز کمک کنید.
بخش روابط عمومی هر کسب و کار از جمله ابزارهایی است که میتواند موجب سیالیت هرچه بیشتر برنامههای آن کسب و کار شود. اگر کسب و کارتان هنوز آنقدر قدرتمند نشده که بخشی را مستقلا مسئول پیگیری امور روابط عمومی کند، کافی است از ابزارهای جایگزین مانند باکس گفتوگو استفاده کنید تا به کمک این ابزار سئوفرندلی ضمن چینش یک استراتژی سیال، به بهبود رتبه سایت در گوگل نیز کمک کنید. از دیگر روشهای شناخت رفتار مخاطب میتوان به دنبالهروی از مخاطب اشاره کرد که پس از صحبت درباره روش کار با گوگل آنالتیکس، به صورت گسترده پیرامون آن صحبت خواهیم کرد.
استفاده از گوگل آنالتیکس به منظور بهبود رتبه سایت در گوگل
گوگل آنالتیکس یکی از بهترین ابزارها برای درک رفتار مخاطب است و کاربران آن طی مدت کوتاهی پس از آغاز استفاده از این نرمافزار، شاهد بهبود رتبه سایت در گوگل خواهند شد. برای استفاده از این نرمافزار کافی است گوگل اکانت داشته باشید. با استفاده از هر حساب گوگل، میتوانید صد حساب آنالیتیکس ایجاد کنید و با کمک هر حساب آنالیتیکس، میتوانید مدیریت صد وبسایت را برعهده بگیرید. خود آنالیتیکس ضمن ارائه گزارش از فعالیتهای مجازی مرتبط با وبسایتتان، از جمله فعالیتهای اشخاص حقیقی و حقوقی شما از وضعیت رتبه سایت در گوگل نیز آگاه میکند.
برای بهبود عملکرد گوگل آنالیتیکس و کمک بیشتر به بهود رتبه سایت در گوگل، لازم است اهداف و مخاطب خود را برای ابزار آنالیتیکس تعریف کنید. به منظور تعیین هدف باید وارد منوی goals شوید و در آن جا پس از ارائه url هدفتان به گوگل، مشخص کنید که url ارائه شده چه معنایی برای شما دارد. برای مثال اگر url مورد نظرتان مرتبط با پیج توضیح خدماتتان است، میتوانید با در میان گذاشتن این موضوع با گوگل، بهترین تحلیل را از نحوه رسیدن به اهدافتان دریافت کنید.
تعریف دیگری که ضمن هدفمندتر کردن تحلیلهای آنالیتیکس به بهبود رتبه سایت در گوگل نیز کمک میکند، تعریفی است که از مخاطب هدفتان به گوگل ارائه میدهید. گوگل بر اساس تعریف شما، گزارشهای مرتبط با audience report را تنظیم میکند. شما با بررسی audience report میتواید بفهمید که مخاطبان بیشتر به کدام سایتهای دیگر مراجعه میکنند، بیشتر طرفدار کدام دسته از شبکههای اجتماعی هستند، بیشتر سراغ مطالعه و یا دیدن چه مدل مطالبی میروند و… همه اینها در کنار یک دیگر، به شما کمک میکنند تا با طراحی یک استراتژی هدفمند برای تولید محتوا، ضمن بهبود رتبه سایت در گوگل، درآمد خوبی نیز از سرویسی که ارائه میدهید کسب کنید.
در ادامه پس از بررسی چگونگی دنباله روی از مخاطب، برایتان از ویژگیهای انواع وبسایتهای یوزرفرندلی صحبت میکنیم و در کنار یکدیگر، گام به گام ویژگیهای کاربر پسند هر جز از وبسایت را بررسی میکنیم. اگرچه هدف از تمامی این اطلاعات، بهبود رتبه سایت در گوگل است، با این حال شما میتوانید با پیروی از همین قواعد ضمن بهبود رتبه وبسایتتان در گوگل، کسب و کار مسنجم و قوی راه اندازی کنید.