هنگام طراحی برند، باید این نکته را در نظر داشته باشید که انتظارات مخاطب از شما روز به روز در حال تغییر است. برای این که ببینیم آیا یک برند در مواجهه با مخاطبانش عملکرد مناسبی داشته یا نه، باید فاکتورهایی مانند وفادارای مخاطب، رشد درآمد و brand awareness را بررسی کنیم. توجه داشته باشید که یک مخاطب وفادار لزوما قرار نیست از شما خرید کند و حتما هم قرار نیست که تا ابد وفادار بماند. کارشناسان مخاطبان هر برند را به دو گروه تقسیم میکنند، گروه اول مخاطبانی هستند که خرید میکنند، گروه دوم مخاطبانی هستند که تبدیل به بازدید کننده ثابت سایت شما شدهاند.
حالا شاید از خودتون بپرسید که چرا یک مخاطب وفادار، نباید برای شما سود مالی داشته باشد و یا بیخیال خرید کردن از شما میشود. مهمترین دلیل دلسرد شدن مخاطب از شما، بالا بودن قیمت و یا افت کیفیت خدماتتان است. البته که دلایل دیگری نیز وجود دارند، که از جمله آنها میتوان به تمایل مخاطب به ذخیره زمان و کند بودن سرعت سایتتان، سرگرم کننده نبودن محتوای وبسایتتان و کم شدن اعتماد به نفس مخاطبتان در مواجهه با محتوای وبسایت اشاره کرد. در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که با رعایت آنها حین طراحی برند، میتوانید عملکرد مناسبی در مواجهه با مخاطبانتان به نمایش بگذارید.
افزایش brand awareness حین طراحی برند
در نظر گرفتن فاکتورهای مرتبط با brand awareness حین طراحی برند، میتواند موفقیت برندتان را تضمین کند. brand awareness، یعنی به غیر از مخاطبان هدفتان، همه مخاطبان لوگو و ماهیت کسب و کارتان را بشناسند. اگر از همان اول و حین طراحی برند، به فکر افزایش brand awareness کسب و کارتان باشید، به صورت پیش فرض یک گام جلوتر از سایر رقیبانتان هستید، چراکه مدت زمان دسترسی و تحقیق درباره برندتان را به صفر نزدیک کردهاید.
در صورت افزایش brand awareness حین طراحی برند، مخاطب به صورت پیش فرض با برندتان آشنایی دارد و اگر قصد استفاده از خدماتی مشابه خدماتی که شما ارائه میدهید را داشته باشید تقریبا بدون این که به سایر رقیبانتان فکر کند، یک راست سراغ شما میآید. هرچقدر که یک برند نام آشناتر باشد، مخاطب سریعتر با آن عجین میگردد. راهکارهای افزایش brand awareness در دنیای مجازی متفاوت از دنیای واقعی است.
برای افزایش brand awareness در دنیای مجازی باید یک علاوه بر فعالیت در شبکههای اجتماعی، یک وبسایت استاندارد برای خودتان دست و پا کنید، روی سئوی وبسایت و محتوای خود کار کنید، سعی کنید محتوای خود را به گونهای تولید کنید که مخاطب تمایل به اشتراک گذاری آن داشته باشد، پادکست تولید کنید و چیزی برای ارائه اشانتیون داشته باشید. توجه به این چند نکته برای طراحی برند در فضای مجازی کافی است و اگر قصد داریم مرزهای برند خود را تا دنیای واقعی گسترش دهید باید علاوه بر رعایت موارد ذکر شده حین طراحی برند، از تبلیغات محلی، تبلیغات فیسبوک، تبلیغ توییتر و کمک اینفلوئنسرها نیز بهره ببرید.
افزایش وفاداری مخاطب با برقراری رابطه صمیمی
برای اینکه تبدیل به برندی موفق شوید، باید به دنبال برقراری یک رابطه شخصیتر با مخاطبان خود باشید. اگر قصد دارید رابطهای صمیمی با مخاطب خود برقرار کنید، باید از همان اول و حین طراحی برند چهره برند خود را به درستی تجسم کنید. مخاطب به دنبال یک تجربه راحت و منحصر به فرد است و نود سه درصد برندهای موفق ادعا میکنند که راز موفقیتشان برقراری ارتباط صمیمی با مخاطب است. بنابراین هرچه به فکر و ذهن مخاطب خود بیشتر مسلط باشید، رابطه بهتری با مخاطب برقرار میکنید.
برنامهریزی برای رشد درآمد حین طراحی برند
بهتر است از همان اول و یا حتی پیش از شروع فرآیند طراحی برند، برای رشد درآمد خود برنامهریزی کنید. شما باید پس از مشخص کردن هدف خود، پیش از انجام هرگونه سرمایهگذاری کلان، با تحقیق درباره مخاطبانتان تغییرهای احتمالی در برنامه خود را مشخص کنید، نقشههای آلترناتیو طراحی کنید و البته مشخص کنید که قرار است بر چه اساسی رو به جلو حرکت کنید و برنامههایتان را عملی کنید.
حین عملی کردن هر کدام از این مراحل، باید تمام خصوصیات مدیریتی خود را به کار بگیرید تا ضمن تعیین منابع مالی پیش فرض، تا جای ممکن از نقطه به نقطه مساحت برند خود، علیالخصوص وبسایتتان کسب درآمد کنید. احتمالا متوجه شدهاید که اصلیترین اهرم رشد درآمد، این است که در عین داشتن برنامهای ثابت، هر لحظه برای تغییر جزئیات و یا حتی کلیات برنامه خود آماده باشید و به قول معروف سورپرایز نشوید. این سیالیت باید حین طراحی برند ایجاد شود و اگر ساختار برندتان از همان اول خشک باشد، در صورت رشد آن نمیتوانید مسیرتان را عوض کنید و یا بکوبید و کارتان را از نو بسازید.
چگونه برنامهای سیال برای مسیر خود تنظیم کنیم؟
برای سیالیت بخشیدن به برنامههایتان، باید اهمیت ویژهای برای روابط عمومی و همچنین مدیریت منابع انسانی کسب کارتان قائل باشید. حتی مدیران بزرگترین شرکتهای جهان هم به صورت دورهای و منظم، جلساتی را با افراد مسئول در بخشهای روابط عمومی و مدیریت منابع انسانی برگزار میکنند تا بدین ترتیب برای آینده کسب و کارشان برنامهریزی کنند، پس به هیچ عنوان به بهانه پر بودن برنامههایتان برگزاری جلسات اینچنینی را نادیده نگیرید.
با یک مثال ساده میتوان به اهمیت تنظیم برنامه سیال و برنامهریزی برای رشد درآمد حین طراحی برند پی برد. مثال ساده و سرراست ما مربوط به دوران شیوع ویروس کووید 19 یا همان کرونا است، در طی دوره همه گیری، عمده کارخانجات و شرکتها به دو دسته تقسیم شدند، دسته اول آنها که نتوانستند خود را با شرایط وقف دهند و از بین رفتند و دسته دوم، کسب و کارهایی بودند که درجا تغییر مسیر دادند و سود هنگفتی به جیب زدند.
اگر قصد طراحی برند دارید، باید بدانید که اهمیت مدیریت منابع انسانی حین برنامهریزی برای رشد درآمد، بسیار بیشتر از مدیریت روابط عمومی است. اگر بتوانید منابع انسانی خود را به درستی مدیریت کنید، آنگاه کار مدیریت روابط عمومی برایتان راحت میشود و البته با تسلط بر تواناییهای تیمتان و کنار هم چیدن این تواناییهایی، میتوانید فرآیندهایی پولساز برای کسب و کار خود طراحی کنید و در مواقع مناسب، دست به اجرای این فرآیندها بزنید.